Örebro SK - Gefle IF (träningsmatch)

Idag tog ÖSK emot Gefle hemma på Behrn arena. Matchen slutar 0-0 och precis så trist var matchen som resultatet säger. Inte nog med det, kallt var det också. Men jag kämpade mig dit och filmade också stora delar av matchen. Det positiva är att "vi" visar att vi kan spela lika mot allsvenska lag! I det stora hela var ändå Örebro det bättre laget utan att för den skuld dominera matchen. Närmast mål var inhopparen Johan Pettersson som prickar ribban. Richard Richardsson gjorde ÖSK-debut och gjorde det på ett säkert sätt. Även Magnus Wikström gjorde debut i den svartvita tröjan, och det gjorde han mot sina gamla lagkompisar i Gefle. Extra plus till Holgersson, Frempong och Richardsson som gjorde lite mera än de andra.

Serietippningen 2007

Allsvenskaloggon


Då kommer min serietippning för Allsvenskan 2007.


  

1 Malmö FF


2 IF Elfsborg

3 AIK

4 Helsingborgs IF


5 Kalmar FF

6 Djurgårdens IF

7 IFK Göteborg

8 Örebro SK

9 Hammarby IF

10 Trelleborgs FF

11 Halmstad BK

12 GAIS

13 Brommapojkarna


14 Gefle IF

  


Malmö
FF – Har värvat fyra klasspelare och har sen tidigare en stark trupp som var förvånansvärt dåliga förra säsongen. Men i år får spelarna och supportrarna revansch genom att ta hem guldet till Malmö Stadion.


 

IF Elfsborg – Har kvar i princip samma lag som tog guld förra säsongen. Nyförvärvet Keene blir ett tillskott men fajten om guldet förlorar man mot det något starkare Skånelaget.


 

AIK – Bättre stämning i truppen mot säsongen klubben åkte ur serien. Men jag är rädd för att det kan komma en reaktion andra säsongen efter uppflyttningen. Kommer den reaktionen hittar vi AIK längre ned i serien, men truppen håller en så pass bra klass att de ska vara topp-3 anser jag.


 

Helsingborgs IF – Bland alla lagen som är topp-4 så blir det tajt tror jag. HIF tänkte jag placera högre upp men ändrade mig. Om laget kommer igång på samma sätt som man spelade under den andra halvan av serien förra året så kan det bli en riktigt bra säsong. Henke en viktig kugge för att klubben ska lyckas, inte minst eftersom anfallsesset Luton Shelton har sålts.     

 


Kalmar FF
– Smarta nyförvärv och en trupp som håller för en placering högt upp. Kalmar får aldrig underskattas och det gör jag absolut inte. Dock anser jag att det precis som förra året blir en femteplats för klubben.

 


Djurgårdens IF
– Har värvat intressant med flera unga spelare inför framtiden. Att de redan i år ska kunna göra underverk i en klubb som endast slutade på sjätteplats under fjolåret tror jag inte. DIF tar samma placering som förra säsongen tror jag.

 


IFK Göteborg
– Klubben som alltid är svåra att tippa en placering åt tror jag hamnar i mittens rike även denna säsong. Nyförvärven är inga som kan höja laget speciellt mycket. Att IFK spelar på Nya Ullevi kan också vara till deras nackdel då de kanske inte känner sig allt för hemma på en så stor arena med en publik på knappt ¼ av arenans kapacitet.

 


Örebro SK
– Självsäker? Ja. Omöjligt? Nej. Visserligen är jag ”jävig” i frågan om Örebros placering, men jag anser att vi i dagsläget har en stark trupp. Klubben är nykomlingar men har gjort smarta nyförvärv och har haft harmoni i truppen. När man ser i guiden så står det tre nyförvärv på ÖSK, men lägg därtill ett antal spelare som värvades förra året och gjorde det bra.

 


Hammarby IF
– Kanske överraskande för många att jag placerar klubben så här långt ned. Men Hammarby har tappat i princip hela sitt försvar och även förstemålvakten Covic. Fortfarande håller laget bland topplagen offensivt, men det är alltså på defensiven de faller tillbaka ordentligt. Kanonsäsong förra året men det måste förstärkas i försvaret ifall de vill vara med i toppen igen.

 


Trelleborgs FF
– Försvaret vet vi håller och det tror jag räddar TFF kvar i Allsvenskan. Offensivt finns det inte samma styrka som defensivt, men ändå tror jag laget kan placera sig på en tionde plats.

 


Halmstad BK
– Laget ser inte starkare ut än förra säsongen men heller inte svagare. Jag tror de tar samma position som förra säsongen. Ett måste för HBK är att inte hamna i någon svacka direkt i inledningen av serien.

 


GAIS
– Har tappat några spelare som var tongivande förra säsongen. Nyförvärven fyller inte luckorna men laget klarar sig kvar.

 


Brommapojkarna IF
– Många tippar säkert BP att åka ur serien med dunder och vrak. Det gör inte jag då jag anser att de värvat smart och har överraskat under hela fjolåret. Att man slog ut BK Häcken visar på att det finns en viss styrka och jag tror laget klarar sig kvar efter en mycket tuff säsong.

 


Gefle IF
– Har ett starkt mittfält och ett par anfallare som kan leverera. Men bristerna finns i försvaret där laget tappat halva lagdelen. Visserligen har laget överraskat tidigare, men utan försvar blir det tufft. Dock kommer kampen med BP att hålla i sig hela säsongen.

 


 


Tillslut kan jag tillägga att jag förstår ifall du/ni är mycket överraskade över vissa placeringar av lagen. Men detta är vad jag tror och visst kan det ändras en del i trupperna innan seriepremiären, men antagligen inte så mycket att få mig att tippa på ett annat sätt. Det ska också sägas att det är mycket svårt att tippa en serie så här, allt kan hända under säsongens gång. Men jag kommer inte att ändra mig utan stå fast med denna serietippning hela året.  


Örebro SK (Örebro)

ÖSK


Truppen

Målvakt
0 Richard Richardsson
1 Peter Westman

Försvarare
0 Magnus Wikström
0 Joakim Green
2 Fredrik Samuelsson
3 Joel Riddez
6 Magnus Samuelsson
14 Glenn Holgersson
15 Fredrik Jansson
16 Moses Reed
19 Patrik Haginge


Mittfältare

5 Lars Larsen
8 Fredrik Nordback
9 Patrik Anttonen
13 Robert Walker
21 Sebastian Henriksson
22 James Frempong
23 Kevin Walker
24 Ian Jeffs
27 Kristoffer Näfver

Anfallare
0 Stefan Rodevåg
7 Johan Pettersson
12 Yunus Ismail
29 Nedim Halilovic



Tränare
Patrick Walker

 

 


Nyförvärv hittills

Richard Richardsson (IFK Göteborg) >> 27 årig målvakt
Magnus Wikström (Gefle) >> 29 årig mittback
Stefan Rodevåg (Falkenbergs FF) >> 26 årig anfallare



Information om laget...

Stad:
Örebro (ca 128 689 invånare i kommunen)
Bildades: 1908
Meriter: -
Arena: Behrn Arena (14 500)
Kända spelare/profiler: Orvar Bergmark, Miroslaw Kubisztal, Tomas Nordahl och Lars Larsen m.fl.
Supporterklubb: Kubanerna
Senaste tabellplacering: 2:a i Superettan
Smeknamn: ÖSK
Hemsida:
www.orebro-sk.se



Robins kommentar om laget

Laget blev som första elitklubb inom fotboll nedflyttat från Allsvenskan efter att ha haft problem med ekonomin. Men Örebro fastnade inte i Superettan mer än två säsonger. År 2006 tas andraplatsen och ÖSK gör flest mål i serien och spelar en underhållande fotboll. Några större meriter har man inte, men säsongen 1994 var klubben i guldläge långt in på den sista matchen. Inför den här säsongen har klubben värvat klokt tycker jag, man fyller igen luckan bakom den rutinerade Thomas Andersson med Gefles gamla mittback Magnus Wikström. Över lag ser truppen intressant ut och även om jag är ”jävig” i frågan nu eftersom ÖSK är min favoritklubb så tror jag att vi tar en mittenplacering åter igen.     

ÖSK2


Trelleborgs FF

TFF


Truppen

Målvakt
0 Christian  Fegler
1 Fredrik Persson
30 Niclas Jeppsson

Försvarare
4 Axel Kjäll
5 Mikael Bengtsson
9 Andreas Whilborg
16 Linus Malmqvist
17 Thommie Persson
20 Yousef Fakhro
23 Christian Ahlström
80 Dennis Melander


Mittfältare

0 Hasan Cetinkaya
0 Magnus  Andersson
2 Jens Sloth
7 Mattias Thylander
15 Emil Mårtensson
22 Jimmie Augustsson
25 Patrick Nilsson

Anfallare
0 Fredrik  Jensen
18 Michael Mensah
19 Björn Westerblad
25 Rasmus Bengtsson
26 Jetullah Bathiri



Tränare
Conny  Karlsson

 

 



Nyförvärv hittills

Rasmus Bengtsson (Malmö FF) >> 20 årig anfallare
Andreas Wihlborg (Malmö FF) >> 20 årig vänsterback
Christian Fegler (Mjällby AIF) >> 26 årig målvakt
Fredrik Jensen (Höörs IS) >> 21 årig anfallare
Hasan Cetinkaya (Jönköping Södra) >> 29 årig mittfältare
Magnus Andersson (Halmstad BK) >> 25 årig mittfältare/anfallare



Information om laget...

Stad:
 Trelleborg (ca 39 477 invånare i kommunen)
Bildades: 1926
Meriter: -
Arena: Vångavallen (10 000)
Kända spelare/profiler: Andreas Isaksson, Magnus Arvidsson, Mats Lilienberg och Michael Mensah m.fl.
Supporterklubb: True Blues
Senaste tabellplacering: 1:a i Superettan
Smeknamn: TFF
Hemsida:
www.trelleborgsff.se



Robins kommentar om laget

Laget imponerade stort i Superettan och tog förstaplatsen ganska så ohotat. Bra försvarsspel och hyfsat anfallsspel gjorde att man tog sig tillbaka till högsta serien. Ett antal nyförvärv har gjort, dock inga som skrämmer mig. Men laget har sin styrka sen tidigare och med ett försvar som håller Allsvensk klass. Frågan är bara hur anfallsspelet kommer att gå i en serie högre upp? Laget får nog kämpa precis över bottenlagen tror jag, men det kommer ändå att bli en tuff säsong då man inte kan ta ledningen för att sedan lägga sig på försvar i den här serien.  

TFF2


Malmö FF (Malmö)

MFF


Truppen


 

Målvakt
1 Håkan Svensson
35 Jonas Sandqvist

Försvarare
2 Ulrich Vinzents
3 Daniel Theorin
4 Jimmy Dixon
5 Gabriel de Paulo Limeira
14 Jon Inge Höiland
16 Christian Järdler
21 Raoul Kouakou
27 Anes Mravac

Mittfältare
7 Anders Andersson
10 Jari Litmanen
11 Yksel Osmanovski
15 Samuel Barlay
17 Joakim Nilsson
20 Ola Toivonen
23 Labinot Harbuzi
25 Behrang Safari
26 Marcus Pode
27 Daniel Sliper
30 Daniel Andersson
31 Joakim Persson

Anfallare
8 José Luis Guimarães Sanabio Junior
9 Niklas Skoog
18 Edward Ofere
19 Johan Andersson
31 Jonatan Johansson
34 Guillermo Molins


Tränare
Sören Åkeby

 

 



Nyförvärven hittills

Ola Toivonen (Örgryte IS) >> 20 årig mittfältare/anfallare
Daniel Theorin (Lyn) >> 23 årig back
Jimmy Dixon (BK Häcken) >> 25 årig back
Johan Andersson (Landskrona BOIS) >> 23 årig anfallare



Information om laget...

Stad:
Malmö (ca  275 071 invånare i kommunen)
Bildades: 1910
Meriter: Svenska mästare 15 ggr och cupmästare 14 ggr
Arena: Malmö Stadion (26 500)
Kända spelare/profiler: Zlatan Ibrahimovic, Bo Larsson, Martin Dahlin och Jari Litmanen m.fl.
Supporterklubb: MFF Support
Senaste tabellplacering: 7:a i Allsvenskan
Smeknamn: MFF (Di blåe)
Hemsida:
www.mff.se



Robins kommentar om laget
Enda sedan Malmö gick upp från Allsvenskan så har man varit med i toppen. Men de två senaste säsongerna ser vi en trend som pekar neråt. Förra säsongens 7:e plats är allt annat än imponerande men klubben satsar den här säsongen på att ta revansch. Nyförvärven ser riktigt intressanta ut och man har förstärkt egentligen på alla plan. Malmö kommer åter att ta sig till toppen och blir en tuff motståndare om guldet tror jag.  

MFF2


Kalmar FF (Kalmar)

KFF


Truppen

 

Målvakt
00 Milan Barjaktarevic
1 Petter Wastå
32 Zlatan Azinovic

Försvarare
3 Joachim Lantz
5 Tobias Carlsson
6 Mikael Eklund
14 Patrik Rosengren
24 Jonas Fried
26 Carl Sahlén
00 Stefan Larsson
00 Arthur Sorin


Mittfältare

8 Henrik Rydström
10 Daniel Pettersson
11 Fabio Augusto
16 Petter Lennartsson
17 Viktor Elm
18 Rasmus Elm
20 Erik Israelsson
21 Lasse Johansson
23 Fredrik Petersson
00 Patrik Ingelsten

Anfallare
25 Cesar Santin
27 Amar Drndo
28 Ari da Silva Ferreira
00 David Elm



Tränare
Nanne Bergstrand

 

 


Nyförvärv hittills

Patrik Ingelsten (Halmstad BK) >> 24 årig yttermittfältare
Milan Barjaktarevic (Hearts) >> 19 årig målvakt
David Elm (Falkenbergs FF) >> 24 årig anfallare
Stefan Larsson (Degerfors IF) >> 24 årig vänsterback
Arthur Sorin (Rennes) >> 21 årig högerback



Information om laget...

Stad:
 Kalmar (ca 61 309 invånare i kommunen)
Bildades: 1910
Meriter: Svenska mästare 0 ggr och cupmästare 2 ggr
Arena: Fredriksskans IP (10 000)
Kända spelare/profiler: Petter Wastå, Cesar Santin, Henrik Rydström och Fabio Augusto m.fl.
Supporterklubb: Kalmar FF Fans/KB
Senaste tabellplacering: 5:a i Allsvenskan
Smeknamn: KFF
Hemsida:
www.kalmarff.se



Robins kommentar om laget

Säsongen 2004 så var Kalmar FF en fräck nykomling som tog en femteplats i Allsvenskan. De två säsongerna efter det har laget fortsatt att imponerat genom en tredjeplats och en femteplats till. Tränare Nanne Bergstrand har bra kontakter i Brasilien där han hämtat hit ett flertal duktiga spelare som producerat för klubben. Inför säsongen 2007 så tycker jag att man gjort kloka nyförvärv och man visar verkligen att man vill vara i toppen för att stanna. Dock gäller det för ”småstadsklubben” att allting fungerar för annars finns det en risk att det går utför. Kalmars kännetecken de senaste åren har varit en mycket stark defensiv och några individuella anfallsspelares skicklighet att göra mål på ensamt sätt. En placering ungefär som de tagit under de senaste åren är in omöjligt.     

KFF2


Helsingborgs IF (Helsingborg)

HIF

Truppen

Målvakt
1 Daniel Andersson
22 Oscar Berglund
30 Pär Hansson

Försvarare
3 Adama Tamboura
14 Andreas Granqvist
16 Franco Miranda
23 Erik Wahlstedt
24 Fredrik Björck
25 Oskar Rönningberg
28 Andreas Landgren


Mittfältare

5 Andreas Jakobsson
6 Imad Khalili
8 Fredrik Svanbäck
9 Andreas Dahl
10 Mcdonald Mariga
19 Babis Stefanidis

Anfallare
00 Fredrik Olsson
7 Gustaf Andersson
11 Tarmo Neemelo
15 Olivier Karekezi
17 Henrik Larsson



Tränare
Stuart Baxter

 

 

Nyförvärven hittills

Fredrik Olsson (Mjällby) >> 21 årig anfallare
Adama Tamboura (Djoliba AC) >> 21 årig back
Andreas Landgren (juniorlaget) >> 17 årig back



Information om laget...

Stad:
 Helsingborg (ca 123 062 invånare i kommunen)
Bildades: 1907
Meriter: Svenska mästare 6 ggr och cupmästare 3 ggr
Arena: Olympia (17 100)
Kända spelare/profiler: Henrik Larsson, Andreas Jakobsson, Anders Linderoth och McDonald Mariga m.fl.
Supporterklubb: Kärnan och Raggeline
Senaste tabellplacering: 4:a i Allsvenskan
Smeknamn: HIF (Di Röe, Mjölkkossan)
Hemsida:
www.hif.se



Robins kommentar om laget

Helsingborg har under 2000-talet tagit placeringar i mitten av serien och strax under toppen. Förra säsongens första del så kändes det som laget väntade på att Henrik Larsson skulle komma hem efter sin karriär i Europa. Han kom tillslut liksom den nye tränaren Stuart Baxter och tillsammans fick de laget att börja klättra mot den absoluta toppen. Faktum med att de i början spelade så dåligt att jag trodde de skulle åka ur serien! Men HIF var länge med i kampen om guldet och Henke imponerade ju mer han spelade. Detta gjorde i sin tur att Manchester United lånade honom under några månader i 2007. Men han hinner tillbaka till Helsingborg innan Allsvenskan startar och detta gör laget slagkraftigt från start. Även om man gärna snackar mycket om Henke så har klubben många fler klasspelare. Jag tror absolut att Helsingborg återfinns bland topplagen när serien är färdigspelad.

hif2


Hammarby IF (Stockholm)

Haif

Truppen



 

Målvakt
1 Erland  Hellström
24 Benny Lekström
00 George Moussan

Försvarare
2 David Johansson
7 Suleyman Sleyman
16 Gunnar Thor Gunnarsson
23 Joakim Jensen
26 Isak Dahlin
28 José Monteiro de Macedo
00 Christian Traoré
00 Matthias Olsson
00 Fadi Malke

Mittfältare
6 Louay Chanko
9 Petter Andersson
14 Mikkel Jensen
17 Erkan Zengin
18 Haris Laitinen
21 Jeffrey Aubynn
22 Sebastian Eguren
25 Sebastian Castro-Tello
00 Simon Helg

Anfallare
00 Alagie Sosseh
00 Heidar Geir Juliusson
19 Paulinho Guará
20 Charlie Davies
29 Nkosinathi "Toni"  Nhleko


Tränare

Tony Gustavsson

 


 


Nyförvärven hittills
Christian Traoré (FC Midtjylland) >> 24 årig mittback/mittfältare
Heidar Geir Juliusson (FRAM) >> 19 årig anfallare
Charlie Davies (Boston College) >> 20 årig anfallare
Erland Hellström (Assyriska FF) >> 26 årig målvakt
Sebastian Eguren (Rosenborg) >> 25 årig mittfältare
George Moussan (juniorlaget) >> 17 årig målvakt
Matthias Olsson (juniorlaget) >> 17 årig back
Fadi Malke (HTTF) >> 20 årig back
Simon Helg (IFK Eskilstuna) >> 16 årig vänstermittfältare



Information om laget...

Stad:
 Stockholm (ca 780 817 invånare i kommunen)
Bildades: 1897
Meriter: Svenska mästare 1 ggr och cupmästare 0 ggr
Arena: Söderstadion (16 179)
Kända spelare/profiler: Lennart "Nacka" Skoglund, Ronnie Hellström, Kennedy Bakircioglü och Billy Ohlsson
Supporterklubb: Bajen fans och Ultra Boys
Senaste tabellplacering: 3:a i Allsvenskan
Smeknamn: Bajen
Hemsida:
www.hammarbyfotboll.se



Robins kommentar om laget

Fjärde och sista klubben från huvudstaden är Hammarby. En klubb som inte har mycket meriter men är ändå ofta med uppe i toppen nu för tiden. Förra säsongen kändes det som man smög lite i serien och lyckades tillslut snuva Helsingborg på tredjeplatsen. Inför den kommande säsongen har dock Hammarby tappat flera tunga namn i försvaret och även i anfallet. Att klubben nu satsar ungt går det inte att missa. I framtiden kan Hammarby, om de får behålla och utveckla de unga spelarna, vara med i guldfajten på riktigt. Den här säsongen blir dock att inrikta sig lite längre ned i serien då försvaret är alldeles för svagt för tillfället.

Harby


Halmstad BK (Halmstad)

      HBK

Truppen

Målvakt
1 Conny Johansson
22 Markus Sahlman
00 Magnus Bahne

Försvarare
2 Per Johansson
3 Jesper Westerberg
4 Tommy Jönsson
6 Mikael Rosén
12 Tomas Zvirgzdauskas
15 Peter Larsson
21 Tibor Joza
23 Emil Jensen

Mittfältare
7 Martin Fribrock
13 Andreas Johansson
14 Dusan Djuric
18 Björn Anklev
25 Hasse Mattisson
00 Tim Sparv
00 Hjalmar Öhagen

Anfallare
10 Magnus Arvidsson
11 Joel Johansson
20 Emra Tahirovic
24 Ajsel Kujovic



Tränare
Jan Andersson


Nyförvärv hittills

 



Magnus Bahne (Inter Åbo) >> 27 årig målvakt
Tim Sparv (Southampton) >> 19 årig mittfältare
Hjalmar Öhagen (Sandviken) >> 21 årig mittfältare



Information om laget...

Stad:
Halmstad (ca 88 830 invånare i kommunen)
Bildades: 1914
Meriter: Svenska mästare 4 ggr och cupmästare 1 gång
Arena: Örjans Vall (15 500)
Kända spelare: Markus Rosenberg, Stefan Selakovic, Fredrik Ljungberg och Torbjörn Arvidsson
Supporterklubb: Kvastarna
Senaste tabellplacering: 11:a i Allsvenskan
Smeknamn: HBK
Hemsida:
www.hbk.se



Robins kommentar om laget

Halmstad är ett lag som säkert ingen gillar att tippa slutplacering i Allsvenskan till. Klubben varierar med att vara i toppen, mitten och dessutom botten. År 2000 vann de allsvenskan och sen är det med blandade resultat som klubben gått vidare på 2000-talet. Visserligen tog Halmstad en andraplats säsongen 2004, men efter det har det varit två mycket jobbiga år rent resultatmässigt. Förra säsongen hade laget mycket svårt att vinna matcher i början av serien, första segern kom i den 9:e omgången mot Örgryte. Inför den här säsongen har klubben tappat några rutinerade spelare som Magnus Andersson, Joel Borgstrand, Delani och Magnus Svensson m.fl. Nyförvärven är inte många i år och inte speciellt namnkunniga spelare mot vad många andra lag värvat. Bra målvaktuppsättning finns, men man gör inga mål med målvakterna. Halmstad får ytterligare ett tufft år även om de alltid kan överraska.

HBK2


Gefle IF (Gävle)

Gefle IF

Truppen

Målvakt
1 Mattias Hugosson
22 Martin  Sundström
23 Peter  Bergqvist

Försvarare
2 Thomas Hedlund
5 Andreas Revahl
6 Anders  Wikström
00 André Grim
00 Andreas Dahlén


Mittfältare

8 Johannes Ericsson
11 Johan Claesson
12 Daniel Bernhardsson
13 Jonathan  Hellström
14 Mathias Woxlin
15 Petter  Österberg
19 Yannick  Bapupa
24 René  Makondele
00 Marcus Hansson

Anfallare
9 Daniel Ytterbom
20 Daniel Westlin
00 Tomasz Stolpa
00 Jonas Lantto
00 Johan Oremo



Tränare
Per Olsson, tränare

 


Nyförvärven hittills

Tomasz Stolpa (Enköpings SK) >> 23 årig anfallare
André Grim (IFK Timrå) >> 23 årig försvarare
Andreas Dahlén (Umeå FC) >> 23 årig ytterback/mittfältare
Marcus Hansson (Brynäs) >> 16 årig mittfältare
Jonas Lantto (Kiruna) >> 19 årig mittfältare/anfallare
Johan Oremo (Söderhamn) >> 20 årig anfallare
Joel Stillmark (Hudiksvalls ABK) >> 16 årig anfallare (till juniorlaget)



Information om laget...

Stad:
Gävle (ca 92 445  invånare i kommunen)
Bildades: 1882
Meriter: Svenska mästare 0 ggr och cupmästare 0 ggr
Arena: Strömvallen (7 200)
Kända spelare: Daniel Westlin, Rene Makondele, Jonas Stark och Daniel Ytterbom
Supporterklubb: Sky Blues
Senaste tabellplacering: 9:a i Allsvenskan
Smeknamn: -
Hemsida:
www.gefleiffotboll.se



Robins kommentar om laget

Gefle har under båda säsongerna i Allsvenskan på 2000-talet överraskat många genom att hänga sig kvar i den högsta serien. Men det är försvaret som räddad dem till stor del och inför den här säsongen har klubben tappat halva sitt framgångsrika försvar. Mittbacksveteranen Magnus Wikström har gått till ”min” klubb Örebro SK där jag självklart hoppas han fortsätter med samma säkra spel som han ofta har gjort för Gefle. Vänsterbacken Patrik Karlsson har också lämnat klubben och gått till AIK. Nu undrar förstås alla vilka ersättarna är, och det får vi nog fortsätta att undra. Klubben har värvat ett antal spelare från lägre serier som inte känns som några som direkt kan komma till en allsvensk klubb och ta plats i startelvan. Man har även handlat in några juniorer, vilket är bra för framtiden. Frågan är bara hur Gefle IF:s framtid ser ut? Enligt mig ser den mycket osäker och ostabil ut om man inte hittar några större namn i värvningsfronten.  

GIF