Vi är tillbaka till Allsvenskan igen!

Örebro

Förutsättningarna var lika enkla som tuffa. Örebro skulle slå Assyriska på hemmaplan och hoppas på att Brommapojkarna skulle tappa poäng hemma mot de redan allsvenskklara Trelleborg. På Behrn arena i Örebro svängdes det mellan hopp och förtvivlan. I första halvlek kändes det mesta rätt och Nedim Halilovic frälser Örebropubliken med 1-0 precis innan halvtidsvilan. Under de femton pausminuterna som rådde var vi i det läget allsvenskt igen (eftersom BP endast hade 0-0 mot TFF).

När andra halvlek startar är det AFF som gör det bäst, dom både för spelet och skapar hetare chanser än ÖSK. Då kommer också kvitteringen efter drygt en timmes spel, ett mål som nog fick fler än mitt hjärta att snurra några varv. Samtidigt tar Skåningarna ledningen på Grimstad vilket jag kände som en ganska liten tröst i detta läge. Men tankarna började vända och läget var ju bättre än man kanske tänkte på, ÖSK skulle bara behöva göra ett mål medan BP var tvungna att göra två!

Men det var gästerna som stod för anfallsspelet på en ganska välfylld arena i det gråa Oktobervädret i Örebro. De svartvita spelarna kom ingenstans och felpassarna haglade ute på det hala konstgräset. När min kompis bredvid mig säger (med ca 20 minuter kvar av matchen) att vi kommer att få kvala så känner jag precis som honom, inget tydde på något annat i det läget.

Men skillnaden på en allsvensk plats och en medioker mittenplacering denna höst är Nedim Halilovic, när knappt sju minuter återstår av matchen gör han sitt enklaste mål i ÖSK-tröjan då han i öppet mål springer in med bollen. Det enklaste men absolut viktigaste målet han gjorde för oss denna säsong. Samtidigt har Trelleborg ökat på sin ledning och BP skulle nu alltså göra tre mål på några få minuter. Med andra ord var allt säkrat borta i Stockholm, men Assyriska ligger på i slutet och ser till att ÖSK får allt annat än lätt.

Men med tappert försvarsspel och en utmärk publik i ryggen vinner vi med 2-1. Detta var långt ifrån den bästa matchen ÖSK gjort denna säsong, men det är inget jag eller någon annan kommer att bry sig om. Det viktiga var att ÖREBRO SK ÄR TILLBAKA TILL ALLSVENSKAN IGEN!!!